dinsdag 3 februari 2009

Interview met Boris Veldhuijzen van Zanten


Vandaag in P-King zou er een broodje Tuna Melt van me afgetroggeld worden :D. Ondanks dat mijn saldo door alle vaste lasten aardig "skeer" (lees weinig) stond. Had ik het er zeker voor over om deze man te mogen interviewen.

Korte wiki beschrijving van de man:

Boris Veldhuijzen van Zanten (Delft, 8 augustus 1971) is één van Nederlands eerste internetondernemers. Veldhuijzen van Zanten staat bekend als serial entrepreneur, als oprichter van vele veelal aan internet gerelateerde websites.

Samen met zijn twee vennoten, Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten en Eric Visser, verkocht hij in 1999 het door hem in 1997 opgerichte V3.com (bekend van de redirectdomeinen come.to, surf.to en welcome.to) aan FortuneCity voor 21 miljoen gulden, waarvan 4 miljoen werd uitgekeerd in cash en de rest in aandelen FortuneCity, zonder lock-up. De aandelen bleken na enkele jaren nagenoeg waardeloos te zijn geworden, en staan nog steeds genoteerd op de duitse beurs. In 2003 verkocht hij Hubhop (Wireless Hotspot Provider) aan KPN (later bekend als KPN Hotspots). Hij startte een aantal ondernemingen waaronder Junker.nl (anti-spam service), Preople.com (people popularity index) and Fleck (een online annotatieservice). Hij nam het initiatief voor de Web 2.0-conferentie The Next Web. Van mei 2005 tot februari 2008 was hij voorzitter van IPAN (Interactive Professionals Associatie Nederland).

Veldhuijzen van Zanten is de zoon van Marjolijn van den Assem, beeldend kunstenaar, en Victor Veldhuijzen van Zanten, architect. Tevens is hij broer van Ellemijn Veldhuijzen van Zanten, actrice en jurylid van Lama Gezocht.

Boris is iemand met een erg symphatiek en positief aanstekelijke persoonlijkheid. Eenmaal binnen bestelden we beiden wat te drinken, een verse jus voor mij en een tonic voor Boris. Het gesprek ging voornamelijk over hem als persoon en hoe hij, zo geworden is (of eigenlijk altijd al was).

Op zijn 15de van school gegaan, daarna 3 jaar circusschool om hierna cum laude af te studeren aan de kunstacademie. Mij kan je veel vertellen maar dit is iemand die het levende bewijs is van constant in beweging zijn en nooit denken dat je uitgeleerd bent.

Lees het interview in de week van 9 feb op www.kbiri.nl

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie is deze man?

Fakka met die foto

***** zei

Het interview is echt erg goed geworden - wacht maar af. Denk dat er genoeg juweeltjes tussen zitten.

davidr zei

veelal aan internet gerelateerde websites? Gaat nog heel groot worden dat internet...

***** zei

@ davidr

Voornamelijk op algemeen vlak. Naast internet was ik erg benieuwd hoe hij business in het algemeen aanpakt.

Unknown zei

sindskort z'n blog aan het chekken.
zeer benieuwd naar het interview