maandag 19 januari 2009

Witte Bonen (studenten krachtvoer)



Levende als student leek het me eens een goed iets om een recept met jullie te delen (lees jullie als mede studenten). Het kost je hooguit 4 euro bij de Albert Heijn en je krijgt veel bouwstoffen binnen (je moeder zou trots op je zijn!) het gerecht is zo gemaakt!

Men neme:
- 2 potten witte bonen
- Halve ui
- Teen knoflook
- 200 gr gehakt
- 3 a 4 blokjes bouillion
- Komijnzaad
- Olijfolie
- Zout
- Pepper
- Sambal als je van pittig houd.

Neem een een braad pannetje, vul de bodem met olijfolie, versnijd de ui en knoflook en mieter die erbij. Gooi het gehakt erin en gooi er een aardig scheutje komijnzaad (vermalen tot poeder) bij.

Bak het gehakt zodat het grotendeels bruin is en vul dan de braadpan met water en nog meer olijfolie. Spoel de witte bonen af (geen tomaten saus moet er meer op zitten) en gooi die erboven op - kijk goed of het water hoger reikt dan de bonen.

Voeg nu de bouillion blokjes en sambal erbij. Doe het vuur op een laag pitje en wacht tot de boontjes zacht genoeg zijn (30 a 40 min).

Serveer het geheel op met een stuk brood erbij, zodat je het eet met brood ipv een lepel - schep de witte bonen als het waren met je brood in je mond.

Weet je niet hoe dit moet - steek dan je kop uit je raam - zoek de dichts bijzijnde schotel antenne, klop vervolgens aan en vraag of je mee mag eten. (9 vd 10 leer je het zowel)

Geen opmerkingen: