maandag 5 januari 2009

DEAMS: The Legacy


In het voorjaar kan het publiek de nieuwe EP: 'The Legacy' van Deams eindelijk zelf beluisteren.

De EP bevat gastbijdrages van Hiphopgrootheden als Big Daddy Kane, Ice T, Chuck D, Jeru The Damaja en De La Soul en wordt door Deams omschreven als: harde beats, rauwe flows en oprechte teksten. Vol met zelfkritiek, pijn, maatschappelijke vraagstukken en natuurlijk met 'bragging and boasting'.

"Ik zie de Hiphop cultuur langzaam maar zeker gewurgd worden door de industrie. Ze verblinden de jeugd met stereotyperende videoclips. Het gevolg: een obsessieve toewijding aan nutteloze dingen! Ik wil ze laten zien dat het een cultuur is met een heel erfgoed. Een erfgoed dat nog steeds relevant is. En dan wil ik niet blijven hangen in 'vroeger-was-alles-beter'. We leven in het nu en daar ligt ook mijn focus." aldus Deams.

Deams is de eerste Nederlander die lid werd gemaakt van de internationale Zulu Nation door de grondlegger Afrika Bambaataa zelf. Daarnaast was hij de enige Nederlander die een productiedeal verdiende bij de Gangstarr Foundation (van Guru en DJ Premier). Hieruit volgde de single 'Mad Game' geproduceerd door Guru, waarvan een videoclip werd geschoten op Times Square met een cameo van pornoster Heather Hunter. Bekijk de video hier.

Bekijk/luister de eerste single 'State Your Game' met Hiphoplegende Big Daddy Kane hier.

Geen opmerkingen: