vrijdag 23 januari 2009

Big Improvement Day 2009


Big Improvement Day 2009

21-1-2009

Op de Big Improvement Day in de Amsterdam RAI kwamen topondernemers en topoverheidsfunctionarissen bijeen om stil te staan bij wat er goed gaat in Nederland en wat er nog beter kan. Tal van vooraanstaande sprekers kwamen hier antwoord op geven, maar één spreker trok toch wel de meeste aandacht.

Met 230 bedrijven, die ruim 50.000 mensen in dienst hebben en als eigenaar van één van de sterkste merken in de wereld is Sir Richard Branson niet alleen een van de grootste ondernemers van onze tijd, maar zeker de meest inspirerende. Hij was in Amsterdam om voor het eerst een Nederlands publiek toe te spreken.

Hoewel hij alleen al voor de verkoop van Virgin Records 1 biljoen dollar ontving, komt hij over als een bescheiden en ingetogen mens. Doet hij dan nooit iets geks? Zeker wel! Hij breekt records met zijn ballonvaarten, heeft de eerste commerciële ruimtevluchten gerealiseerd en durft verstrekkende milieumaatregelen te nemen die andere ondernemers schuwen. En toen hij de sms las van twee ‘arme’ studenten uit het publiek die na afloop wel met hem mee wilden naar het inauguratiefeest van Barack Obama in Washington reageerde hij met een volmondig ‘Yeah, sure!’.

De aanwezigen hingen aan zijn lippen en leken te wachten op gouden formule van zijn succes. Die formule bleef uit, maar wel gaf hij een aantal waardevolle adviezen voor succesvol ondernemen:
1) Wees zuinig op je reputatie.
2) Wees goed voor de mensen waarmee je werkt.
3) Geloof voor de volle 100% procent in je werk
4) Bescherm je tegen tegenvallers.
5) Durf te ondernemen.
6) “Just have fun. Enjoy!”

Gedurende de rest van de dag werden we nog getrakteerd op talloze indrukwekkende toespraken van vooraanstaande, Nederlandse politici en ondernemers. Het geheel werd verder verluchtigd met entertainment van de Nederlandse wereldkampioenen touwtje springen, de uitreiking van de BID Awards, en een gedicht van Dominique Engers.

Toch kwamen de mooiste woorden van de dag niet uit Amsterdam maar uit Washington. Daar sprak de 44ste president van de Verenigde Staten een miljoenenpubliek toe, waaronder een paar honderd topmensen in de RAI die alles vanaf een groot scherm konden volgen. Sommigen jubelden en applaudisseerden, anderen vielen stil en pinkten een traan weg. Behalve kippenvel kreeg iedereen ineens het gevoel dat 2009 echt wel eens een heel bijzonder jaar kon gaan worden.

En terwijl de grootste positieve golf van de dag over de beslissers van Nederland kroop, zaten twee studenten naast Sir Richard Branson in zijn privé-jet op weg naar het inauguratiefeest van president Barack Obama.

source: http://www.bigimprovementday.nl/BID_nieuws_archief.asp?bidnwsrchf=70


Geen opmerkingen: